De taal die moeder Natuur tot ons spreekt

Bursitis

Een bursitis, ook wel slijmbeursontsteking genoemd, komt vooral voor rondom de gewrichten van de schouder, elleboog en knie. Symptomen zijn zwelling, pijn en stijfheid. Meestal voelt de plek warm aan. Volgens de reguliere geneeskunde ontstaat een bursitis door overbelasting. Bursitis komt ook vaak voor bij reuma. Heel soms, zegt men, is een infectie de oorzaak.

Een rechtshandige man van middelbare leeftijd wil met zijn gezin op vakantie, maar zijn dochter wil niet mee, omdat ze thuis een pony heeft. Na veel wikken en wegen wordt besloten dat dochterlief bij oma mag logeren, dat doet ze wel vaker, zodat ze bij de pony kan blijven. De rest van het gezin gaat een week naar Frankrijk, waarna aldaar wordt besloten of de vakantie met nog een week wordt verlengd of dat ze met zijn allen teruggaan.

Eenmaal op vakantie belt de vader voor de tent met zijn dochter om te vragen hoe het gaat. Na wat koetjes en kalfjes breekt ze plotseling en barst in snikken uit: “Maar papa ik mis jullie zo”. Daar lijdt de vader zijn eigenwaardeinbreuk conflict, NIET KUNNEN OF MOGEN OMARMEN, geassocieerd met de elleboog, kindzijde.

Tijdens de conflictactieve fase treedt, AANGESTUURD vanuit het hersenmerg, weefselverlies op in de slijmbeurs, of, wanneer het conflict als nog heftiger zou worden ervaren, een ontkalking van het bot. De mate van de osteoartrose (afbouw van kraakbeen) of osteolyse (afbouw van botweefsel) wordt bepaald door de intensiteit van het conflict.

Besloten wordt om de vakantie niet te verlengen, maar terug te keren naar huis. Op de terugweg merkt de vader een pijn in zijn linker elleboog, wanneer hij met zijn arm ergens op leunt. Hij kijkt en verwondert zich over de grote zwelling, maar glimlacht tegelijkertijd, omdat hij direct weet hoe, wanneer en waarom de bursitis is ontstaan. Geen overbelasting, maar het vooruitzicht van het spoedige weerzien en kunnen omarmen van zijn dochter luidde voor hem de helingsfase in van de artrose in zijn elleboog, waarbij het kraakbeenweefsel onder begeleiding van zwelling en pijn weer wordt hersteld.

Voor mensen die zich nog maar kort met de Germaanse geneeskunde bezighouden zijn dit soort onschuldige en milde symptomen, zoals een bursitis, een ideale manier om de taal van het lichaam te leren begrijpen. Je leert dat achter IEDER symptoom, van een pukkel op je linker bovenbeen tot aambeien, een specifieke gebeurtenis vooraf gaat. Op die manier kweek je vertrouwen in je lichaam. Je leert een soort van zwemmen in water waarin je nog kunt staan, voor straks, als je ooit eens echt in het diepe mocht worden gegooid, omdat er iets veel ergers is gebeurd in je leven. Er zijn mensen die door deze kennis TIENTALLEN jaren gaan toevoegen aan hun levensduur, waarbij hun leven er in de tussentijd ook nog eens een fascinerende nieuwe dimensie bij heeft gekregen, nl. de taal te leren begrijpen die moeder Natuur tot ons spreekt.

Dat gun ik iedereen en daarom onderhoud ik mijn website en schrijf ik dit soort blogs.   

P.s. Voor de conflictthema’s van de overige botten, spieren en pezen in het menselijk lichaam zie www.germaansegeneeskunde.nl/botten.

Facebook
Twitter
LinkedIn