Complicaties

Vocht! Oorzaak: angst.

Als een walvis aanspoelt sluit het dier onbewust de tubulus renalis colligens, oftewel de nierverzamelbuizen. Het doel van dit overlevingsprogramma is om direct zoveel mogelijk vocht vast te houden. Op deze manier heeft een walvis meer tijd, totdat een volgende golf hem optilt en mee terugneemt naar zijn vertrouwde omgeving; de zee. Denk biologisch!
 
Het speciaalprogramma van de nierverzamelbuizen is ingebed in de hersenstam van ieder organisme, daar waar de meest basale overlevingsprogramma’s zijn geïmplementeerd, naast die van de ademhaling, de spijsvertering en voortplanting. Het treedt in als een dier b.v. alleen achter gelaten wordt, uit zijn element wordt geworpen, verdwaalt, de kudde uit het oog verliest of door een periode van droogte moet. In feite wanneer er een “bestaansconflict” is. Mensen hebben dat programma ook! Ook wij blijven soms alleen achter, moeten door een periode van droogte of bevinden ons in een vreemde omgeving, zoals het ziekenhuis, in angst en onzekerheid wat er aan de hand zou zijn. Was ik maar weer veilig thuis! Op dat moment houden wij ook vocht vast, in medische termen oligurie of anurie genoemd.
 
Een gevaarlijke bijkomstigheid van het overlevingsprogramma van de nierverzamelbuizen, ook wel syndroom genoemd, is wanneer er ergens anders in het lichaam al een helingsfase “loopt”, met extra “helingsvocht”, zoals bijvoorbeeld in de bronchiën, als gevolg van een schrikangst- of een territoriumangst-conflict. Op dat moment hoopt het overtollige vocht zich namelijk juist daar op en zorgt voor extra zware symptomen, zoals meer pijn en potentiële ademhalingsproblemen door de vergrote zwelling. En dat verergert weer de angst. Zie daar de reden waarom zoveel patiënten in een ziekenhuis vocht achter de longen ontwikkelen en aan dit soort complicaties uiteindelijk kunnen overlijden.
 
Iemand die in staat is om bio-logisch te redeneren (en daarvoor hoef je geen arts te zijn!) weet dat de angst voor het coronavirus milde griepsymptomen kan transformeren tot levensgevaarlijke complicaties. Eens te meer een reden om onmiddellijk te stoppen met paniek zaaien en de mondmaskerverplichting. Onze regering en de virologen maken van een mug een olifant, met een extra hoog sterftecijfer als gevolg, waardoor de angst alleen maar verder toeneemt. Er bestaat geen killervirus. De angst is de boosdoener. Of eigenlijk virologen, politici en media.
Facebook
Twitter
LinkedIn