De moeder van Christian S.

Conjunctivitis

De moeder van Christian S. was een kwieke dame van in de negentig! Elke donderdagochtend bezocht Christian haar, in haar appartement in Neurenberg, Duitsland. Op zekere ochtend viel het hem op dat haar rechter oog wat rood en ontstoken was. Christian, die zelf nog les had gehad van Dr. Hamer, wist direct dat het hier ging om een zogenaamde CONJUNCTIVITIS, oftewel een ontsteking van het bindvlies, “PARTNERZIJDE” (omdat zijn moeder rechtshandig was), HELINGSFASE (want ontsteking)! Het biologische conflict is een zogenaamd “visueel scheidingsconflict”, het zicht op iemand zijn verloren of iemand uit het oog dreigen te verliezen. Christian had geen bevestiging meer nodig van precisie en correctheid van de Vijf Biologische Wetten, maar hij was uiteraard wel nieuwsgierig naar HAAR VERHAAL! Wat bleek?

Sinds kort had zijn moeder een nieuwe hobby: bridgen! Christian had enorm respect voor haar, omdat ze ook op latere leeftijd nog nieuwe dingen wilde leren en ondernam. En op de bridgeclub had ze een dame ontmoet, met wie het van begin af aan heel goed klikte, waardoor ze letterlijk naar elke woensdagavond “uitkeek” om haar weer te zien. Maar … vorige week woensdagavond was ze er plotseling niet. De moeder van Christian S. had geen WhatsApp, waardoor ze geen bericht had ontvangen en nu was ze geschrokken, omdat ze bang was dat er misschien iets ergs met haar aan de hand zou kunnen zijn, iets dat niet ondenkbaar is op die leeftijd. Dat was haar visuele scheidingsconflict, dat ze “isolatief ervaarde”, omdat ze de dagen daarna niet durfde te vragen naar het welzijn van haar nieuwe “vriendin”.

Tijdens de conflictactieve fase zien we, AANGESTUURD vanuit de sensorische cortex, wat ulceratie van het bindvlies, het hoornvlies of de lens, die hetzelfde hersenrelais delen, met het biologische doel dat het “lid van het roedel” in de verte langer zichtbaar blijft. Dr. Hamer schreef dat een “dunner venster” (de lens) het zicht op afstand verbetert.

Maar de volgende woensdagavond kwam al de CONFLICTOPLOSSING: Niets aan de hand, ze had een verjaardag, daarom was ze er vorige week niet. Dat luchtte de moeder van Christian S. enorm op, waarmee haar visuele scheidingsconflict was opgelost en de helingsfase, waarbij ook nieuwe cellen worden aangemaakt, kon worden opgestart, die, zo voorspelde Christian de volgende ochtend tijdens zijn bezoek, nog maximaal een week zou duren.

Danke Dr. Hamer.

Facebook
Twitter
LinkedIn